Pretul petrolului a crescut, luni, la 115,35 dolari/baril, pe fondul temerilor legate de furtuna tropicala Fay, care se indreapta spre coasta de vest a peninsulei Florida din SUA si ar putea afecta productia petroliera si de gaze din Golful Mexic, si de conflictul din Georgia, sustin analistii.
Aprecierea inregistrata in ultimele ore de dolar a mai temperat scumpirea petrolului, potrivit NewsIn.

Titeiul s-a scumpit, luni, cu 2,17 dolari/baril (1,91%) pe piata marfurilor din New York, de la 113,18 la 115,35 dolari/baril.

Grupurile petroliere Shell si Marathon au retras o parte a municitorilor din estul si centrul Golfului Mexic din cauza amenintarii furtunii, dar productia maritima nu a fost afectata, au anuntat duminica oficiali ai companiilor.

Titeiul tranzactionat pe piata din Statele Unite se ieftinise cu 42 centi, la 113,35 dolari/baril pana la ora 14:00 a Romaniei, iar petrolul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, se ieftinise cu 46 centi, la 112,09 dolari/baril.

Duminica, Centrul National pentru Uragane din Statele Unite estimase ca majoritatea productiei martime de petrol din Golful Mexic va fi neafectata de furtuna Fay, care va lovi, in schimb, marti sau miercuri coasta Golfului Floridei.
Ingrijorarile legate de stocurile petroliere din alte regiuni nu au reusit sa ofere sprijin pietei.

Grupul petrolier BP a anuntat, luni, ca exportul pe cale ferata a titeiului azer catre Georgia a fost intrerupt din cauza unei "defectiuni" a liniei feroviare din Georgia.

Pretul titeiului a scazut brusc fata de nivelul record de 147,27 dolari/baril, atins pe 11 iulie, pe fondul scaderii cererii de petrol din cauza intetirii problemelor economice mondiale si a scumpirii combustibilului.

Prognoza sumbra asupra economiei sugereaza ca petrolul s-ar putea ieftini in continuare, a raportat, luni, Centrul de Studiu pentru Energie Globala. Reprezentantii acestuia au adaugat, insa, ca Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea preveni o scadere extrema a pretului petrolului la urmatoarea intalnire a grupului, ce va avea lor la inceputul lui septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri