Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), cea mai mare banca mondiala cu o valoare de piata de 235 miliarde dolari, a inregistrat o crestere cu 41% a profitului in al doilea trimestru, generata de cresterea dobanzilor, informeaza Reuters.
ICBC a raportat un profit net de 64,5 miliarde yuani (9,4 miliarde dolari) in primul semestru, in crestere fata de un profit net de 41 miliarde yuani inregistrat in perioada similara a anului trecut, devenind banca cu cel mai mare castig la nivel mondial.

In perioada aprilie-iunie, castigurile bancii au fost de 31,4 miliarde yuani (4,58 miliarde dolari), fata de un castig de 22,3 miliarde yuani raportat in aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor oferite de Reuters.

In ciuda rezultatelor financiare bune, analistii se tem ca investitorii din sectorul imobiliar si a intreprinderilor mici si mijlocii ar putea intampina dificultati la plata creditelor, din cauza mediului international negativ. Bancile din China, incluzand ICBC estimeaza o crestere a pierderilor de creditare, in al doilea semestru al anului.

Ca si in cazul altor banci asiatice, ICBC a fost afectata doar intr-o mica masura de criza de pe piata creditelor ipotecare din Statele Unite, spre deosebire de majoritatea bancilor din Occident. Reprezentantii ICBC au declarat ca detin titluri in valoare de 2,7 miliarde dolari la bancile americane ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, reprezentand 0,2% din totalul activelor sale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri