Banca germana Commerzbank vrea sa ajunga la o intelegere pentru achizitionarea Dresdner Bank pana la sfarsitul saptamanii si se pregateste sa ceara consiliului director acordul pentru planul privind tranzactia, au declarat surse avizate, anunta Reuters, citat de NewsIn.
Daca tranzactia va fi incheiata, cea de-a doua banca a Germaniei va fuziona cu cea de-a treia, creand cel mai puternic concurent al Deutsche Bank.

Aceasta va perminte, de asemenea, companiei Allianz sa scape de parteneriatul cu Dresdner, o afacere incheiata acum sapte ani ce a unit investitorii bancari si asiguratorii dar care a nemultumit investitorii din cauza pierderilor.
Commerzbank se afla in negocieri pentru preluarea Dresdner inca din iunie, dar in ultima vreme nu au mai existat semne ca acestea ar continua.

Acum, Commerzbank planuiste sa tina o intalnire extraordinara a consiliului sau de supraveghere in cazul in care negocierile vor atinge un punct critic.

Pentru o fuziune cu Dresdner, este nevoie de aprobarea consiuliului de supraveghere, instanta de guvernare a Commerzbank.

O sursa apropiata tratativelor a declarat ca Commerzbank este pregatit sa anunte preluarea.

Daca cele doua banci vor ajunge la o intelegere pana la sfarsitul lunii, Commerzbank va evita complicatiile date de cumpararea a doua banci in loc de una singura. Allianz va separa formal divizia de investitii a Dresdner de cea de vanzari cu amanuntul, la inceputul lunii septembrie.

Analistii estimeaza ca divizia de vanzari cu amanuntul a Desdner valoreaza aproximativ 8 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri