Dolarul s-a depreciat pe fondul ingrijorarilor asupra stabilitatii sistemului financiar din Statele Unite, dupa ce banca de investitii Lehman Brothers a cerut sa fie pusa sub incidenta legii falimentului, in timp ce yenul se apropie de cel mai mare nivel din 2002, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Ingrijorarile asupra sectorului bancar american se vor rasfrange asupra Europei, fara a permite monedei unice sa se aprecieze semnificativ in fata dolarului.

"Temerile legate de un colaps absolut al dolarului, luni, au fost temperate deocamdata. Traderii se afla totusi in expectativa, cel putin pana la intrunirea de maine a oficialilor bancii centrale din Statele Unite", a declarat Jeremy Stretch, strateg in cadrul Rabobank.

Dolarul s-a depreciat in fata yenului cu 2,6%, la 105,14 yeni - cea mai abrupta scadere zilnica de la inceputul lui 2002 - in timp ce moneda europeana s-a depreciat cu 2%, la 151,32 yeni. Euro s-a apreciat in fata dolarului cu 0,5%, la 1,4305 dolari, dar a scazut fata de nivelul superior atins anterior de 1,4479 dolari.

Exista de asemenea speculatii ca banca centrala din Statele Unite - Federal Reserve - va reduce rata dobanzilor cheie, din nou.

Banca de investitii Lehman Brothers Holdings a cerut protectie sub legea falimentului, dupa ce a incercat sa finanteze prea multe active cu prea putin capital, devenind cea mai mare victima a crizei creditelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri