Autoritatile de reglementare ar trebui sa reanalizeze sistemul de plata al bancilor de investitii si al caselor de brokeraj in urma crizei de pe pietele financiare, a spus, ieri, seful autoritatii britanice a serviciilor financiare (FSA), informeaza Reuters, preluat de NewsIn.
"Ceea ce ar trebui sa faca autoritatile de reglementare este sa-si puna intrebari in privinta tipurilor de remuneratii platite clientilor si daca acestea sunt platite inaninte ca institutiile financiare sa fie sigure de profit", a spus omul de afaceri britanic Adair Turner la Sky Television.

Marea Britanie trebui sa se asigure "ca sistemul de plata al bancilor de investitii si al caselor de brokeraj nu permite plata unor sume foarte mari de bani in baza unui profit iluzoriu", a adaugat acesta.

Adair Turner a aprobat masura FSA de a interzice temporar vanzarile in lipsa ale titlurilor din sectorul financiar.

Vanzarea in lipsa (short selling) reprezinta vanzarea de actiuni imprumutate de investitori de la brokeri, pentru a fi cumparate ulterior, la un pret mai mic.

"Decizia a fost corecta. Aveam nevoie de masuri speciale, care au contribuit la restabilirea ordinii pe pietele financiare", a mai spus Turner.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri