Investitorul George Soros spune ca planul de 700 miliarde dolari, de salvare a pietei financiare din SUA, nu rezolva criza creditelor si sugereaza ca guvernul ar trebui sa preia o participatie directa in institutiile financiare americane, potrivit unui interviu acordat Reuters.
Pietele internationale de credit se confrunta cu cele mai grave turbulente din ultimele zeci de ani, in contextul in care imprumuturile bancare se confrunta cu probleme, pe fondul temerilor persistente legate de amploarea expunerii institutiilor financiare la sectorul ipotecar, grav afectat de criza, anunta NewsIn.

Soros a spus ca Trezoreria americana, in loc sa foloseasca dolari federali ca sa cumpere active ipotecare toxice, ar face mai bine sa investeasca direct in banci, masura ce ar stimula o revenire a investitorilor privati, acum reticenti.

"Faptul ca planul a fost respins in Camera Reprezentantilor creeaza o ocazie de revizuire, astfel incat sa devina mai eficient", a declarat Soros in interviul acordat Reuters.

"Modalitatea optima pentru acest lucru ar fi sa ne concentram pe recapitalizarea bancilor prin injectii de capital si prin incurajarea actionarilor existenti sa aduca acest capital", spune investitorul, citat de Reuters.

Soros a mai spus ca, in aceste conditii, ar fi el insusi interesat sa cumpere actiuni la companiile financiare.
Senatul american a aprobat, vineri, planul de salvare a sistemului financiar, care urmeaza sa fie votat, din nou, in Camera Reprezentantilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri