Grupul financiar olandez ING estimeaza ca va avea pierderi de 500 milioane euro (674 milioane dolari) in trimestrul al treilea, din cauza deprecierilor de active, dar a afirmat ca are o capitalizare in conformitate cu tintele, ceea ce a dus la o ieftinire cu 27% a actiunilor ING, relateaza Reuters.
Un comunicat de vineri, grupul bancar si de asigurari olandez arata ca pierderile din trimestrul al treilea din actiuni si obligatiuni si din alte aspecte au fost de 1,6 miliarde euro. Provizioanele pentru pierderi din credite ale bancii au crescut la aproape 400 milioane euro.

"Nu exista nicio problema de solvabilitate. Acesta este mesajul cel mai important pe care vrem sa il transmitem", a declarat, sub acoperirea anonimatului, un analist, citat de Reuters.

ING a afirmat ca va analiza un program al guvernului olandez referitor la injectia de capital in institutiile financiare.

"ING va continua sa aiba o abordare prudenta si disciplinata in ceea ce priveste interesele actionarilor. Meritele programului guvernamental vor fi luate in considerare de indata ce vor fi disponibile detaliile", a precizat ING.
Cotatia actiunilor ING a inchis sedinta de tranzactionare in coborare cu 27,5%, la 7,335 euro. Indicele DJ Stoxx al sectorului asigurarilor a scazut cu 2,9%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri