Gazprom ar putea afisa un profit net de 30 miliarde dolari in 2008, in stagnare comparativ cu 29,70 miliarde in 2007, potrivit declaratiilor directorului executiv al companiei de gaze naturale, scrie Reuters.
Directorul executiv Aleksei Miller a mai spus ca veniturile sunt estimate la 100 miliarde dolari.

“Cifrele noastre sunt astronomice”, a comentat seful celei mai mari companii de gaze naturale din lume.
Gazprom foloseste Standardele Internationale de Raportare Financiara (International Financial Reporting Standards – IFRS) si isi poate revizui declaratiile financiare de anul trecut, cand le publica pe cele pentru 2008.

Gazprom trebuie sa isi publice raportul pentru primul trimestru din 2008. Analistii estimeaza, in medie, ca profitul net al Gazprom din primul trimestru al anului este de 246,12 miliarde ruble (9,4 miliarde dolari), potrivit unui sondaj Reuters.

Estimarile au fost publicate in transcrierea unui interviu acordat de Miller canalului de televiziune Vesti, dupa stirea referitoare la participarea sefului Gazprom la o conferinta tehnica in Alaska. Estimarile nu au fost difuzate pe post.
Întrebat despre eventuala evolutie a Gazprom in contextul crizei mondiale a creditelor, Miller, care estima in vara ca pretul petrolului ar putea urca la 250 dolari/baril in 2009, a spus ca titeiul se va scumpi pe termen mediu, citand analistii.

“Lucram intr-un mediu in care preturile sunt foarte favorabile pentru Gazprom. Epoca petrolului si gazelor naturale ieftine s-a terminat si, chiar si in pofida crizei financiare, preturile hidrocarburilor vor continua sa fie ridicate”, afirma directorul executiv al Gazprom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri