Pretul petrolului a coborat la sfarsitul saptamanii trecute cu mai mult de 1 dolar, sub 65 dolari/baril, cotatia “aurului negru” fiind pe cale sa inregistreze cea mai ampla ieftinire lunara inregistrata vreodata, relateaza Reuters.
Deprecierea a survenit in contextul publicarii statisticilor slabe privind economia Statelor Unite, care au reprezentat cele mai recente indicii pentru diminuarea cererii de petrol de pe piata celui mai mare consumator de energie din lume.

Pretul petrolului "light sweet crude" cu livrare in decembrie a scazut cu 1,80 dolari, la 64,16 dolari/baril. Petrolul cotat pe pietele din Statele Unite s-a ieftinit cu aproape 35% de la inceputul lunii, in cel mai accentuat declin lunar atins vreodata.

Pretul petrolului Brent de pe piata londoneza a inregistrat o scadere cu 1,86 dolari, la 61,85 dolari/baril.

"Pretul petrolului coboara, din cauza estimarilor slabe referitoare la cerere si din cauza ca jucatorii de pe piete isi dau seama ca va dura mult pana cand relaxarea politicii monetare va duce la o revenire a cresterii economice", afirma analistul Christopher Bellew, de la Bache Commodities.

Statisticile publicate anterior au indicat ca produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite s-a comprimat cu o rata anuala de 0,3% in trimestrul al treilea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri