Societe Generale SA a afisat un profit in scadere cu 83,7% in trimestrul al treilea si a aratat ca este suficient de puternica pentru a face fata crizei financiare globale, arata Reuters.
Profitul net a scazut la 183 milioane euro (233,8 milioane dolari), castigurile bancii fiind afectate de o pierdere de 244 milioane euro in cadrul diviziei de investitii.

Falimentul Lehman Brothers si alte deprecieri de active inregistrate in contextul actualei crize financiare au avut un impact de 1,208 miliarde euro asupra castigurilor bancii. Excluzand aceste pierderi, profitul net ar fi fost de 1 miliard euro.

Pentru a limita pierderile din imprumuturi, Societe Generale va fi “mai selectiva” in a acorda credite in Romania, conform unui comunicat al bancii, citat de Bloomberg.

SocGen este prima banca franceza care afiseaza rezultatele trimestriale. BNP Paribas va publica rezultatele in 5 noiembrie, iar Credit Agricole in 13 noiembrie.

Actiunile SocGen au inchis sedinta de vineri cu o apreciere de 6,5%, la 42,18 euro, conferind bancii o capitalizare de 25 miliarde euro. Titlurile bancii s-au depreciat cu aproximativ 55% de la inceputul anului, potrivit NewsIn.

SocGen este prezenta in Romania prin BRD - Groupe Societe Generale. Aceasta este a doua banca din Romania, cu active care depasesc 12 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri