Presedintele ales Barack Obama a cerut, in prima sa interventie radiofonica saptamanala, actiuni urgente pentru a se face fata crizei economice, pentru ca "nu mai este niciun moment de pierdut".
El a dorit sa-i reasigure pe americani ca administratia sa "se va pune pe treaba de la 20 ianuarie, pentru ca nu mai este niciun moment de pierdut".

In pofida masurilor administratiei Bush pentru salvarea sectorului financiar, el a spus ca "Statele Unite vor avea nevoie si de alte actiuni in cursul acestei tranzitii si in lunile urmatoare".

"In primul rand avem nevoie de un plan de salvare pentru clasa de mijloc care sa prevada eforturi imediate pentru crearea de locuri de munca si sa ajute familiile care isi vad salariile reduse si economiile de o viata disparand", a subliniat Obama.

Apoi, guvernul va trebui sa se confrunte cu propagarea crizei financiare in celelalte sectoare ale economiei si sa se asigure ca planul de salvare a bancilor adoptat in octombrie este eficient pentru stabilizarea pietelor financiare, respectand in acelasi timp interesele contribuabililor.

"In al treilea rand, vom aplica politici ce vor consolida clasa de mijloc si economia pe termen lung", a promis Obama.

Obama va prelua functia la 20 ianuarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri