Italia pregateste un plan de 80 miliarde euro pe mai multi ani pentru sustinerea economiei, a declarat ministrul italian al economiei, Giulio Tremonti, dupa summitul G20 al liderilor de stat si ministrilor de finante.
Tremonti, care a vorbit la o conferinta de presa comuna cu premierul italian Silvio Berlusconi, a spus ca planul se va baza masiv pe fonduri europene si va avea un impact modest asupra deficitului. El a adaugat ca planul va fi prezentat "in urmatoarele zile" ca decret de urgenta, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Atat Tremonti, cat si Berlusconi au spus ca planul se cifreaza la 80 miliarde euro, dar ministrul italian al economiei a precizat ca jumatate din bani provin de fapt din utilizarea fondurilor de la Uniunea Europeana (UE) pe care Italia le primeste deja.

Inainte de sfarsitul lunii, guvernul va "stabili cum vor fi folosite in urmatorii trei ani fondurile europene de 40 miliarde euro pentru mediu, cercetare si dezvoltare", a spus Tremonti.

Italia a avut, in general, o evolutia neperformanta in ceea ce priveste gasirea de scopuri pentru banii alocati de UE, precizeaza Reuters.

Cat priveste restul sumei de 40 miliarde euro, circa 16 miliarde vor proveni din investitiile in infrastructura, din care 12 miliarde finantate guvernamental, iar 4 miliarde furnizate de proiecte private de finantare, mai scrie Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri