Royal Bank of Scotland a anuntat ca guvernul Marii Britanii va prelua o participatie de 57,9% in cadrul grupului, dupa ce investitorii au cumparat numai 0,24% din actiunile oferite pentru majorarea de capital sustinuta de stat, relateaza Reuters.
Actionarii existenti au subscris pentru 55,98 milioane dintre actiunile oferite, lasand guvernului restul de 22,8 miliarde actiuni, a anuntat RBS, informeaza NewsIn.

"Prin urmare, Trezoreria va detine circa 57,9 din capitalul extins al RBS", a anuntat banca.

Actiunile RBS s-au tranzactionat, inainte de majorarea de capital, sub pretul ofertei, de 65,5 pence/actiune, ceea ce a descurajat investitorii. Cotatia actiunilor a fost de 55 pence/actiune la inchiderea sedintei de joi.

"Regretam faptul ca actionarii nu au facut uz de drepturile lor de preemptiune, insa trebuie sa intelegeti ca atitudinea pietei fata de sistemul bancar a facut investitia neprofitabila pe termen scurt", a declarat directorul executiv RBS, Stephen Hester.

"Trebuie sa lasam trecutul in urma si sa ne concentram mai mult asupra a ceea ce trebuie sa facem de acum inainte", a spus oficialul.

Implicarea redusa a actionarilor in cadrul ofertei de majorare de capital inseamna ca guvernul a oferit aproape intreaga suma de 15 miliarde lire.

RBS va primi alte 5 miliarde lire sterline din bani publici, prin vanzarea de actiuni preferentiale catre guvern.

Banca este cea mai mare dintre cele salvate in cadrul planului de rascumparare realizat luna trecuta de guvernul britanic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri