GarantiBank Turcia a anuntat o crestere cu 15% a profitului net in 2008, totalizand 1.891 milioane lire turcesti (879 milioane de euro), potrivit comunicatului bancii.
Profitul net, desi exclude castigurile semnificative obtinute din vanzarea actiunilor la subsidiarele de asigurari si pensii, precum si din serviciile de custodie, a crescut cu 15%.

Totodata, banca a inregistrat active in valoare de 99,04 miliarde lire turcesti (sau 46 miliarde de euro) si a acordat credite in suma de 67,3 miliarde lire turcesti (sau 31,3 miliarde de euro), in crestere cu 27% fata de sfarsitul anului 2007. Rentabilitatea capitalurilor proprii a fost de 22%, iar rentabilitatea activelor de 2,1%.

“In timpul crizei, GarantiBank a mentinut o structura financiara extrem de lichida, puternica si echilibrata, bazata pe capitaluri proprii solide. Cu ajutorul unui sistem de gestionare a riscurilor bine dezvoltat si cu o abordare proprie a productivitatii operationale, GarantiBank a reusit sa inregistreze o rata de crestere a activelor de 30%, superioara celei inregistrate de sistemul bancar din aceasta tara, acordand cel mai mare numar de credite in Turcia”, se detaliaza in comunicatul institutiei financiare.

GarantiBank si-a continuat investitiile si in 2008 deschizand in acest sens 138 de agentii, ajungand la o retea formata din 730 de unitati.

De asemenea, banca dispune de o retea de peste 325.000 de terminale POS si de cea mai mare retea de comercianti parteneri din Turcia. Totodata, detine o retea de 2.600 ATM-uri, iar numarul de clienti a crescut cu 1,2 milioane in ultimul an.

In Romania, GarantiBank este prezenta prin intermediul unei sucursale inca din 1998.

Incepand cu 2007, sucursala din Romania foloseste experienta GarantiBank Turcia pentru dezvoltarea produselor si serviciilor pentru persoane fizice si IMM-uri.

In prezent, GarantiBank Romania are o retea de 49 de agentii, 63 ATM-uri si 1950 POS-uri. Banca a emis peste 40.000 carduri de credit Bonus Card si GarantiBank24, cardul de debit cu peste 20.000 de utilizatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri