HSBC Holdings Plc, cea mai mare banca europeana dupa valoarea de piata, ar putea disponibiliza aproximativ 1.000 de angajati din Marea Britanie, a declarat o sursa apropiata situatiei, relateaza Bloomberg.
Disponibilizarile vizeaza locurile de munca din sectoarele de procesare si operatiuni, in timp ce unele unitati ar putea fi inchise, a declarat sursa ramasa sub anonimat. HSBC, banca cu sediul central la Londra, are in total aproximativ 58.000 de angajati in Marea Britanie si 330.000 in toata lumea, anunta NewsIn.

"HSBC, asemenea tuturor bancilor, are in vedere situatia din planul economic si ca urmare, vrea sa reduca cheltuielile", a declarat un analist, adaugand ca banca a fost intotdeauna atenta in privinta cheltuielior.

Institutia bancara a redus numarul angajatilor din Marea Britanie cu aproximativ 500 de persoane in noiembrie si 1.100 in septembrie. Barclays Plc, cea de-a treia banca britanica, a disponibilizat peste 4.5000 de angajati anul acesta.

Un purtator de cuvant al HSBC a refuzat sa comenteze, subliniind faptul ca banca nu ar da informatii cu privire la actiuni de reduceri de personal inainte ca acestea sa fie discutate cu angajatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri