Deficitul public al Frantei a urcat la 3,4% din produsul intern brut (PIB) in 2008, in timp ce datoriile publice au ajuns la 1.327,1 miliarde euro, sau 68% din PIB, la sfarsitul anului trecut, potrivit unor date preliminare publicate de institutul de statistica, relateaza AFP, citat de NewsIn.
Dupa implementarea planului pentru revenire economica, destinat temperarii recesiunii, deficitul si datoria publica ar trebui sa atinga 5,6%, respectiv 73,9% din PIB in 2009, potrivit ultimelor estimari ale guvernului.

Comisia Europeana a recomandat Frantei in martie sa isi reduca deficitul bugetar sub 3% din PIB pana in 2012 cel tarziu.

Premierul francez François Fillon a spus la inceputul lui martie ca deficitul public al Frantei va depasi fara indoiala nivelul de 5% din PIB in 2009, cu mult peste plafonul impus de Uniunea Europeana de 3% din PIB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri