Bursele americane au deschis sedinta de joi in crestere, in contextul optimismului generat de summitul G20, al celor mai industrializate state, de la Londra, investitorii sperand ca se va ajunge la o solutie pentru temperarea crizei economice, scrie AFP.
Datele de la deschidere au aratat ca indicele Dow Jones a urcat cu 1,83%, la 7.903,85 puncte, iar indicele Nasdaq cu 2,03%, la 1.583,16 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's a urcat cu 2%, la 827,32 puncte, potrivit NewsIn.

Cresterile vin in contextul in care surse diplomatice de la Londra au spus ca liderii grupului G20 vor sa deblocheze fonduri de pana la 1.000 miliarde dolari pentru economia mondiala, utilizand resursele si mijloacele Fondului Monetar International (FMI) si ale Bancii Mondiale (BM).

Printre subiectele de discutie din cadrul summitului G20 se afla si majorarea resurselor FMI, ce ar putea fi dublate la 500 miliarde dolari, sau chiar triplate la 750 miliarde dolari, asa cum solicita Statele Unite.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri