Banca centrala a Irlandei a estimat ca produsul intern brut (PIB) al tarii va scadea cu 7% in 2009 si cu 3% in anul urmator, scrie AFP.
Comprimarea economica inregistrata in intervalul 2008-2010 va depasi 12%, ceea ce marcheaza o scadere fara precedent, conform bancii, potrivit NewsIn.

Aceste previziuni sunt mai pesimiste decat cele ale guvernului, care a estimat joi o comprimare a PIB-ului de 6,75% in 2009.

Economia Irlandei a scazut cu 2,3% in 2008, cifra record ce constituie prima recesiune din 1983. Comprimarea vine dupa cresterile ridicate inregistrate in anii anteriori, ce au conferit Irlandei renumele de "tigrul celtic".

In acest context, presedintele Eurogrupului, forumul ministrilor de finante ai zonei euro, Jean-Claude Juncker, a spus ca situatia economica a Irlandei este grava.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri