Grupul specializat in emiterea de carduri de credit Visa Europe a inregistrat o crestere cu 9% a numarului de tranzactii cu carduri de debit si credit in primele trei luni ale anului 2009, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In primul trimestru al acestui an sistemul de plati a procesat peste 1,62 miliarde de tranzactii, in comparatie cu 1,49 miliarde de tranzactii cat au fost inregistrate in perioada similara a anului trecut.

Numarul tranzactiilor pentru facturile la utilitati (curent electric, gaz, apa) a inregistrat cea mai mare crestere, de 36%.

De asemenea, comertul electronic din Europa a inregistrat o crestere puternica, numarul tranzactiilor sporind cu 26% in timp ce numarul tranzactiilor efectuate numai pe cardurile de debit au inregistrat o crestere solida de 14%.

In primele trei luni ale acestui an valoarea tuturor tranzactiilor pe carduri procesate de Visa Europe a crescut cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Datele noastre arata in mod clar ca numarul cardurilor, si in special al cardurilor de debit, este in crestere, acestea inlocuind tot mai mult numerarul si cecurile, chiar si pentru plati de valoare mica”, a declarat in cadrul evenimentului Visa Insinghts de la Berlin, Dr. Steve Perry, Director Comercial Visa Europe.

Din cauza recesiunii care s-a resimtit in mai multe tari europene, cresterea valorii tranzactiilor a inregistrat un ritm mai lent din cauza reducerilor facute de companii, dar si a consumatorilor, care si-au redus cheltuielile. Cu toate acestea, cresterea numarului tranzactiilor se mentine foarte puternica, evidentiind faptul ca si clientii efectueaza un numar tot mai mare de tranzactii. Utilizarea tot mai frecventa a cardurilor inseamna si o recunoastere din partea posesorilor ca plata cu cardul este o alternativa mai sigura si mai convenabila la numerar, a adaugat Dr. Steve Perry.

Datele prezentate se refera la cheltuielile efectuate de consumatorii europeni pe carduri Visa de debit si credit si prelucrate de Visa Europe in perioada 1 ianuarie si 31 martie 2009. Din totalul tranzactiilor, aproximativ 75% au fost tranzactii cu carduri de debit.

Visa (Visa International Service Association) este un joint venture ce reuneste peste 21.000 de institutii financiare din lume si care formeaza cea mai mare retea de plati electronice din lume. in prezent, prin produsele Visa se fac tranzactii in valoare de peste 4.000 de miliarde de dolari in toata lumea.

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinuta si condusa de cele 4.600 banci membre din Europa - care a fost incorporata in iulie 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua corporatie globala Visa Inc., cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa. In Europa, sunt peste 360 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal 2008, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1,3 mii de miliarde euro. 11,4% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri