Cumparatorii vor cheltui in medie 400.000 euro pe minut, iar momentul de varf se estimeaza ca va avea loc in intervalul intre 20:00 si 21:00 GMT.

Visa Europe se asteapta sa proceseze aproximativ 7.000 de tranzactii in fiecare minut, in contextul in care consumatorii din Europa sunt in cautarea cadourilor de Craciun si incearca sa beneficieze de ofertele online si sa evite aglomeratia generata de cumparaturile de Craciun, conform Mediafax.

"Cu ocazia Mega Monday, estimam ca anul acesta se va inregistra o crestere de 20% comparativ cu 2011 si ca vom procesa, pentru prima data, zece milioane de tranzactii online intr-o singura zi in Europa. Observam ca tot mai multi consumatori apeleaza la internet pentru a face cumparaturi si acest lucru reflecta increderea acestora privind siguranta utilizarii cardurilor Visa pentru tranzactiile online, in special prin intermediul platformei Verified by Visa. Volumul tranzactiilor pe care le procesam zilnic, precum si datele din trecut privind tendintele de consum, ne ofera o imagine de ansamblu extraordinara asupra comportamentului de plata al consumatorilor", a declarat intr-un comunicat Steve Perry, director comercial al Visa Europe.

In magazinele situate pe arterele comerciale importante, ultimele doua zile de dinaintea Craciunului sunt de obicei cele mai aglomerate pentru cumparaturi. Compania estimeaza ca multi cumparatori vor alege weekend-ul 22 - 23 decembrie pentru achizitii de ultim moment.

Cea mai aglomerata zi pentru a face cumparaturi pe arterele comerciale importante din Europa va fi sambata, 22 decembrie, potrivit Visa.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind evolutia volumului tranzactiilor pana in prezent si pe comportamentul de plata observat in anii anteriori in preajma Craciunului. Mai mult de 1 din fiecare 7 euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de incredere indicatori ai tendintelor privind comportamentul de plata al consumatorilor, potrivit sursei citate.

In Europa sunt 460 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in iunie 2012, 14% din cheltuielile de consum din Europa au fost facute cu un card Visa si aproape 80% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.