Casa germana de moda Hugo Boss a afisat o scadere cu 8% a profitului operational din primul trimestru, in contextul in care criza economica globala a dus la scaderea cererii pentru hainele produse de companie, scrie Reuters.
Castigurile trimestriale ale casei de moda, inainte de dobanzi si taxe (EBIT), au scazut la 97.5 milioane euro, aproape de estimarile Reuters, de 98 milioane euro. Vanzarile au coborat cu 5%, la 484 milioane euro.

"Efectele crizei economice asupra sectorului bunurilor premium si a celor de lux vor fi dificil de estimat in urmatorii doi ani. Oricum, anul 2009 va fi unul extrem de greu," arata un comunicat al companiei.

Hugo Boss se asteapta ca in 2009 vanzarile sa creasca datorita masurilor de restructurare care au fost deja implementate, in contextul crizei economice globale.

Actiunile companiei s-au apreciat cu 1,1%, la 15,24 euro/titlu, dupa anuntarea rezultatelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri