Productia de gaze naturale a gigantului Gazprom a coborat cu mai mult de un sfert luna trecuta fata de aprilie 2008, la cel mai scazut nivel al ultimei decade, continuand pe tendinta descendenta ca raspuns la prabusirea cererii in Europa, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Extractia de petrol a continuat insa sa creasca in aprilie, in ciuda temerilor ca pretul mai scazut al barilului si investitiile amanate vor face sa se repete declinul de anul trecut, arata datele publicate sambata de Ministerul Energiei din Rusia.

In aprilie, productia de gaz a Gazprom a fost de 1,15 miliarde metri cubi pe zi, cu 7% sub nivelul de 1,24 miliarde metri cubi pe zi din martie 2009 si cu 28% mai putin decat volumul de 1,6 miliarde metri cubi pe zi din aprilie 2008, mai arata datele.

Analistii sustin ca nivelul productiei este cel mai scazut din ultimii zece ani, dar se asteapta la o revenire in a doua jumatate, cand pretul gazelor ar trebui sa il ajunga din urma pe cel al petrolului.

Deocamdata, consumatorii amana achizitiile pana la ieftinirea benzinei si recurg la combustibili alternativi. Aproximativ 80% din productia de gaz a Rusiei vine de la Gazprom, care livreaza un sfert din gazul pentru Europa si este cel mai mare producator de combustibil la nivel mondial

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri