Fondul Monetar International (FMI) a aprobat o linie flexibila de creditare de 20,58 miliarde dolari pentru Polonia, transmite Reutrers.
FMI a mentionat ca linia de credit este de tip preventiv, iar Polonia nu intentioneaza sa retraga sume din aceasta.

Acordul cu Polonia il urmeaza pe cel cu Mexicul, acest tip nou de linie de creditare fiind instituit la inceputul acestui an de FMI pentru statele cu o economie sanatoasa, astfel incat acestea sa poata apela la FMI fara conditii stricte, scrie NewsIn.

"In ciuda fundamentelor solide, economia Poloniei se confrunta cu efectele crizei internationale, atat prin sectorul real al economiei, cat si prin cel financiar", se arata intr-un document al FMI, in care se precizeaza ca linia de creditare va da posibilitatea Poloniei "sa adiministreze mai bine efectele adverse".

FMI se confrunta cu problema imaginii sale. Statele sunt, in multe cazuri, reticente la ideea de a apela la ajutorul FMI, deoarece acesta poate fi perceput ca un semn al unor probleme serioase, iar imprumuturile sunt conditionate, in mod obisnuit, de limitarea cheltuielilor publice.

Linia de credit flexibila a fost conceputa ca o cale de a evita efectul de "stigmat" si de a asigura accesul la resurse financiare suficiente pentru statele cu economii sanatoase, dar care au fost grav afectate de criza financiara globala. Tarile in cauza trebuie sa aiba un istoric financiar bun pentru a putea accesa aceste linii de credit de la Fond.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri