Grupul de asigurari AIG a inregistrat in primul trimestru pierderi de 4,35 miliarde dolari, dupa ce afisase in trimestrul anterior cele mai mari pierderi din istoria corporatista, de 61,7 miliarde dolari, relateaza BBC, citat de NewsIn.

Pierderea a fost cauzata in special de costurile restructurarii activitatii in divizia de produse financiare, ce aproape a provocat prabusirea grupului in 2008. AIG a fost salvat de guvern, pe fondul temerilor ca prabusirea sa ar devasta pietele financiare.

Pierderea inregistrata de AIG in al patrulea trimestru a fost cea mai mare din istoria corporatista. De asemenea, pierderile din primul trimestru reflecta costurile de 1,9 miliarde dolari pentru restructurarea diviziei de produse financiare.

AIG a avertizat ca rezultatele din urmatoarele trimestre ar putea include costuri de restructurare similare. "Facem progrese in stabilizarea afacerilor", a declarat Ed Liddy, directorul executiv al AIG. Acesta a adaugat ca grupul ar putea avea nevoie de ajutor guvernamental suplimentar.

AIG, ce ocupa locul 18 in clasamentul Forbes al celor mai mari companii din lume de la inceputul lui 2008, a inregistrat pierderi masive legate de problemele din piata creditelor si din piata ipotecara. Guvernul american a oferit asiguratorului ajutor de 180 miliarde dolari, in schimbul unei participatii de 80%.

Ajutorul guvernamental include credite de 80 miliarde dolari, pe care AIG incearca sa le returneze prin vanzari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri