Fondul Monetar International (FMI) a anuntat aprobarea unui imprumut de circa 4 miliarde dolari (2,94 miliarde euro) pentru Serbia, pentru a sustine programul economic al guvernului, in conditiile in care impactul crizei financiare mondiale a depasit asteptarile.
Acordul permite deblocarea imediata a circa 1,07 miliarde dolari, au precizat reprezentantii Fondului, aratand, de asemenea, ca acordul va dura pana la jumatatea lui aprilie 2011, informeaza NewsIn.

FMI a spus ca mediul extern si financiar al Serbiei s-a deteriorat "abrupt si necrutator" de la crearea cadrului original pentru imprumut la sfarsitul lui 2008.

"Comertul, productia, cererea interna si mai ales veniturile fiscale sunt semnificativ mai slabe decat prognozasem initial", se arata intr-un comunicat al Fondului.

Creditul aduce Serbia alaturi de tarile vecine Ungaria si Romania, membre ale Uniunii Europene (UE), si de Ucraina, stat ce nu este membru al UE, care au contractat imprumuturi de mai multe miliarde de dolari, pentru a se salva de criza financiara.

Pe de alta parte, ministrul sarb de finante, Diana Dragutinovici, declara ca Serbia ar putea obtine in 2009 investitii straine directe de pana la 1,5 miliarde euro, daca vor avea loc privatizarile planificate, cuantum in scadere totusi cu circa 50% comparativ cu anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri