Danone a anuntat marti ca a strans 3,05 miliarde euro din prima sa majorare de capital din ultimii 22 de ani, grupul alimentar francez intentionand astfel sa isi reduca datoriile si sa cumpere rivali mai mici, afectati de criza financiara.
Danone a precizat ca a vandut 123,2 milioane noi actiuni pentru 24,73 euro fiecare, reprezentand o reducere de 31% fata de pretul de inchidere inregistrat la bursa cu o zi inainte de anuntul majorarii de capital, din 29 mai.

Actionarii celui mai mare producator de iaurt din lume au putut subscrie pentru 4 noi actiuni pentru fiecare 17 titluri vechi detinute.
Reducerea oferita de Danone este mai mica decat cea oferita de alte mari companii franceze care au anuntat majorari de capital in 2009.

Producatorul de bauturi Pernod Ricard a strans in mai aproximativ un miliarde de euro prin vanzarea de actiuni cu o reducere de 36% in timp ce grupurile Lafarge, producator de ciment, si Saint Gobain, specializat pe materiale de constructii, au realizat majorari de capital de 1,5 miliarde euro fiecare, oferind reduceri chiar mai mari.

Grupul Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detine primul loc in lume in domeniul produselor lactate proaspete si locul doi in domeniul apelor minerale imbuteliate, a alimentatiei pentru copii si a nutritiei clinice.

In Romania, Danone a inregistrat in primul trimestru din 2009 o scadere a vanzarilor cu 10% fata de anul anterior.

In prezent, Danone Romania are aproximativ 720 de angajati. Compania are o capacitate de productie de 70.000 de tone pe an si a realizat in anul 2008 afaceri de circa 125 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri