Grupul farmaceutic american Pfizer a acceptat sa plateasca o amenda record de 2,3 miliarde de dolari, pe care a primit-o in SUA in urma unei plangeri cu privire la practicile sale comerciale legate de un antiinflamator, au anuntat partile interesate, informeaza AFP.
"Este vorba despre cea mai mare amenda data vreodata de justitia americana in sectorul de sanatate", a subliniat departamentul de justitie american, intr-un comunicat.

Acordul definitiv de plata a amenzii este urmarea unui acord de principiu, semnat la inceputul anului, care viza practici comerciale frauduloase in legatura cu antiinflamatorul Bextra, fabricat de Pfizer, potrivit NewsIn.

Bextra a fost retras de pe piata in 2005, din cauza incertitudinilor cu privire la efectele sale secundare, mai ales cele cardiace.

Potrivit reclamantilor, Pfizer a facut promovare medicamentului pentru mai multe dozaje pe care Food and Drug Administration (FDA) a refuzat sa le valideze, din cauza dubiilor asupra riscurilor asociate acestui anti-inflamator.

Pfizer si filiala Pharmacia & Upjohn Company vor plati 1,3 miliarde de dolari pentru a rezolva cazul penal legat de acest caz si inca un miliard pentru cel civil, conform acordului definitiv.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri