AIG a fost de acord sa-si vanda divizia de consiliere investitionala si administrare de active pentru 500 milioane dolari companiei Bridge Partners, detinuta de Pacific Century Group, cu sediul la Hong Kong, a anuntat AIG, scrie NewsIn.
Subsidiarele ce urmeaza a fi vandute activeaza in 32 de tari si administreaza investitii de 88,7 miliarde dolari pentru clienti institutionali si de retail.

AIG isi va mentine, in schimb, unitatea proprie de adiministrare a activelor, care administreaza active de 480 miliarde dolari.

Compania a mai anuntat ca Win J. Neuger va continua sa detina functia de director executiv (CEO) al afacerilor vandute, iar echipa manageriala va ramane aceeasi.

AIG va primi 300 milioane dolari de la Bridge Partners la incheierea tranzactiei, precum si alte beneficii ulterioare.

Tranzactia urmeaza sa fie aprobata de autoritatile de reglementare.

AIG a fost nevoita sa isi vanda, in ultima vreme, din afacerile secundare ca parte a unei restructurari ample dupa ce a trebuit sa accepte toamna trecuta un ajutor de miliarde de dolari din partea guvernului american.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri