Sectorul de transport rutier international a inregistrat in primul semestru o scadere a incasarilor cu 20-30% fata de acelasi interval din 2008, pe fondul impactului negativ al crizei economice, a anuntat Uniunea internationala a transportatorilor rutieri (IRU), potrivit AFP.
Studiul a fost realizat in 74 de tari, in care exista asociatii afiliate la IRU. Pe partea de transport rutier intern, veniturile au scazut cu 10-20%, potrivit aceluiasi studiu, care arata ca numarul falimentelor a crescut cu cel putin 20% in acest sector, conform NewsIn.

Organizatia recomanda o "reevaluare a reglementarilor de mediu ineficiente si excesive", pentru a frana declinul acestui sector. "Orice sanctiune impusa operatorilor de transport rutier loveste cu atat mai mult in economie, in ansamblu", sustin reprezentantii organizatiei.

"Operatorii de transport rutier nu prevad o redresare a sectorului, cu rate de crestere normale, de 1,5%, inainte de 2011", a mai anuntat IRU.

Organizatia cu sediul la Geneva, Elvetia, cuprinde 180 de asociatii ale transportatorilor rutieri, de calatori si marfa, din 74 de tari. IRU este garanta a regimului TIR, care permite camioanelor sigilate de autoritatile vamale din tara de plecare sa traverseze granitele fara control, marfa transportata fiind verificata doar in tara de destinatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri