Mariajul Porsche-Volkswagen a intrat deja in atentia lumii financiare, motiv pentru care pozitia presedintelui Volkswagen, Ferdinand Piech, este pusa serios sub semnul intrebarii intr-un raport al JP Morgan.

Raportul, comandat de board-ul director al VW, sugereaza ca Piech ar trebui sa isi dea demisia.

Din analiza raportului se constata un profund conflict de interese: Piech este un membru al clanului Porsche-Piech, care controleaza 100% din drepturile de vot din cadrul companiei auto Porsche. La randul sau, compania Porsche a devenit cel mai mare actionar de la VW, cu un pachet de actiuni de 18,5%, recent achizitionat.

Pachetul de actiuni ii da dreptul companiei Porsche de a numi trei directori in cadrul consiliului de conducere al VW, format din 20 de reprezentanti, toti cunoscuti pentru fermitatea deciziilor luate.

JP Morgan recomanda ca Porsche sa nu numeasca actionari sau personaje inalte din propria conducere, pentru a nu tulbura apele. In schimb, ar trebui numiti trei jucatori neutri si in nici un caz directorul executiv si directorul economic Porsche, care sunt nominalizati in prezent.

Presa germana anticipeaza o revolta impotriva patriarhului Piech, cel mai probabil declansata de Christian Wulff, premierul guvernului regional din landul federal Saxonia Inferioara, land care detine 18,2% din actiunile VW.

Cu toate acestea, Piech are spatele asigurat intrucat este sprijinit de sindicatele muncitorilor germani IG Metall si nu se arata amenintat de o posibila rasturnare de la putere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri