Germania prevede pentru acest an o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 4-5%, mai putin pronuntata decat recesiunea de 6% prevazuta in primavara, a declarat un purtator de cuvant al guvernului, referindu-se la un mesaj transmis pe Internet de cancelarul Angela Merkel.
"Vom inregistra in acest an o scadere a PIB de circa 4-5%", a declarat Merkel, in mesajul video transmis pe pagina sa de Internet, anunta NewsIn.

Ultima prognoza oficiala a guvernului german, publicata in aceasta primavara, anunta o contractie a economiei de 6%. Germania urmeaza sa publice noile estimari pe 21 octombrie.

Indicatorii economici au revenit pe verde mai repede decat ne asteptam in cadrul celei mai mari economii din zona euro, datorita, in principal, redresarii exporturilor industriale.

Banca centrala a Germaniei si-a imbunatatit, de asemenea, prognoza macroeconomica, la finalul lunii septembrie, mizand pe o scadere a PIB cu doar 5%.

Anterior, Bundesbank estima o contractie economica de 6,2% in 2009, insa dadea de inteles ca este nevoie de o revizuire a prognozei, ca urmare a cresterii surprizatoare a economiei in al doilea trimestru fata de trimestrul anterior.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri