Distribuitorul Carrefour ia in considerare in mod serios sa-si cedeze magazinele din Brazilia, Argentina si Columbia, potrivit Bloomberg, insa purtatorul de cuvant al grupului a refuzat sa comenteze informatia.
La finalul lui septembrie, cotidianul francez indicase ca numarul doi mondial din sectorul hipermarketurilor intentiona, de asemenea, sa se retraga din Asia.

Astfel, Le Monde afirma ca "problema nu a fost inca transata, dar Carrefour ia in calcul vanzarea magazinelor din America Latina. Proiectul este destul de avansat, iar Carrefour asteapta doua oferte", precizand, totodata, ca una dintre ele ar putea veni de la Wal-Mart, numarul 1 mondial pe piata hipermaketurilor, informeaza NewsIn.

Le Monde precizeaza ca o eventuala vanzare in bloc a afacerilor de pe pietele emergente este exclusa, in special pentru ca actionarii se tem ca ar da impresia destramarii grupului. Printre tarile emergente in care Carrefour este prezent se numara si Romania, unde grupul francez este liderul pietei hipermarketurilor.

Fondul Colony Capital si grupul Bernard Arnault (proprietar al LVMH), care detin impreuna 13,5% din capitalul Carrefour, au refuzat sa comenteze informatiile.

Unii analisti cred ca tranzactia s-ar putea cifra la circa 8 miliarde euro.

America Latina a contribuit cu 12% la profitul operational al Carrefour in 2008, iar vanzarile in regiune au crescut cu 26% anul trecut. Cererea in Franta, care aduce 44% din venituri, a crescut cu numai 1%.

Actiunile Carrefour erau in crestere cu 1,37% in jurul orei 14, ora Romaniei, la 31,40 euro, dupa un castig de peste 2% dupa aparitia informatiei in Le Monde.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri