Coalitia guvernamentala din Letonia a ajuns la un acord in ceea ce priveste reducerile bugetare solicitate de Fondul Monetar International (FMI) si de ceilalti finantatori internationali, a anuntat ministrul de finante, Einars Repse.
"Este evident ca Letonia isi va respecta toate obligatiile fata de creditorii internationali", a declarat Repse, adaugand ca detaliile legate de aceste reduceri, menite sa diminueze deficitul bugetar, vor fi publicate peste o saptamana.

Premierul leton, Valdis Dombrovskis, a declarat la randul sau ca guvernul va trebui sa "coordoneze consolidarea bugetului cu creditorii internationali si sa ajunga la un acord in cadrul coalitiei".

"Vom putea apoi sa mergem mai departe", a spus el, citat de NewsIn.

Letonia trebuie sa respecte o serie de conditii impuse de grupul de creditori internationali coordonat de FMI, de la care a primit o linie de creditare ce ar putea ajunge la 7,5 miliarde euro, si in cadrul careia Comisia Europeana participa cu 3,1 miliarde euro.

Riga a obtinut pana in prezent deblocarea primelor doua transe ale imprumutului si se confrunta cu presiuni din partea FMI, UE si Suediei, pentru a respecta angajamentele initiale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri