Citigroup, la care guvernul american detine o participatie de 35%, a afisat in al treilea trimestru un profit net de 101 milioane dolari, contrar estimarilor, in contextul in care grupul a redus ritmul acumularii de rezerve pentru viitoare credite neperformante, relateaza Bloomberg.
Proftul inregistrat in al treilea trimestru vine dupa o pierdere de 2,82 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, scrie NewsIn

Calculat per actiune Citigroup a inregistrat o pierdere de 27 centi, din cauza costurilor legate de transformarea actiunilor preferentiale detinute de guvern si de actionarii privati in actiuni ordinare.

Analistii consultati de Bloomberg prevedeau, in medie, o pierdere de 29 centi/actiune.

Directorul executiv, Vikram Pandit, a adaugat la rezervele pentru credite neperfomante 802 milioane dolari, cu 76% mai putin decat estima David Trone, analist in cadrul Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller.

Citigroup a inregistrat pierderi in fiecare trimestru din anul trecut si a afisat o pierdere anuala record, de 28 miliarde dolari.

"Este intotdeauna mai bine sa faci bani decat sa nu faci bani. Trebuie, insa, sa analizam tendintele calitatii creditelor si veniturile pentru a estima daca nivelul castigurilor este sustenabil", a declarat Edward Najarian, analist in cadrul International Strategy and Investment Group inainte de publicarea rezultatelor.

JPMorgan Chase, ce a rambursat ajutoarele guvernamentale in acest an, si-a sporit profitul de aproape sapte ori in trimestrul al treilea, la 3,59 miliarde dolari.

Goldman Sachs, care si-a rambursat in acest an la randul sau ajutoarele guvernamentale primite, a obtinut un profit net de 3,19 miliarde dolari in al treilea trimestru al acestui an, de peste trei ori mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului precedent.

"Profitabilitatea sustenabila ramane principalul nostru obiectiv pe termen scurt. In timp ce tendintele creditelor de consum din pietele internationale se imbunatatesc, piata creditelor de consum din Statele Unite ramane problematica", a declarat Pandit.

Analistii chestionati de Bloomberg se asteapta ca banca sa afiseze o pierdere neta de 1,74 miliarde dolari in ultimul trimestru.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri