Cheltuielile de consum ale americanilor s-au diminuat cu 0,5% in septembrie, dupa patru luni de crestere, mai ales ca urmare a finalizarii programului de prime de casare pentru autoturisme, conform statisticilor publicate de departamentul american de comert, scrie NewsIn.
Declinul este cel mai important din decembrie 2008 si ar putea reanima temerile legate de scaderea cheltuielilor gospodariilor in ultimul trimestru al acestui an, odata cu eliminarea unor masuri de redresare a economiei. In SUA, consumul reprezinta doua treimi din activitatea economica.

Cresterea consumului din august a fost revizuita la 1,4% de la 1,3%, cat fusese anuntata initial.

Ajustat la inflatie, consumul a afisat o scadere de 0,6% in septembrie, dupa un avans de 1% in august. In acelasi timp, veniturile gospodariilor au ramas stabile, potrivit asteptarilor, dupa o crestere de 0,1% in august. Rata economisirii a ajuns la 3,3% in a noua luna a acestui an fata de 2,8% in august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri