Numarul bancilor din Statele Unite care au dat faliment de la inceputul anului a ajuns la 115, dupa ce autoritatile americane de reglementare au inchis noua banci regionale detinute de FBOP Corp, potrivit Bloomberg, citat de NewsIn.
Grupul bancar U.S. Bancorp a preluat ieri cele noua banci, cu 153 de unitati bancare, active de 19,4 miliarde dolari si depozite de 15,4 miliarde dolari la 30 septembrie, conform datelor FDIC, societatea care administreaza schema de garantare a depozitelor din SUA.

California National Bank, cu sediul in Los Angeles, reprezinta al patrulea mare faliment bancar din acest an.

U.S. Bancorp si-a asumat in intregime depozitele bancilor preluate si cea mai mare parte a activelor. Preluarea face parte din strategia de crestere a U.S. Bancorp, grup care este considerat unul dintre castigatorii crizei, reusind sa ramana profitabil in toate trimestele si sa returneze in iunie statului american 6,6 miliarde dolari primite ca ajutor prin programul TARP.

Cele 115 falimente bancare din acest an marcheaza cel mai inalt nivel din 1992, cand a avut loc criza "creditelor si economiilor", iar analistii se asteapta la noi inchideri de banci.

Cea mai mare banca regionala declarata falimentara in acest an este Colonial Bank, ale carei active insumau 25 miliarde dolari. De al inceputul actualei crize, cel mai mare faliment bancar a fost cel al Washington Mutual, din septembrie 2008, cand detinea active de 307 miliarde dolari.

Al treilea faliment ca marime din istoria SUA

Al patrulea faliment bancar ca amploare din acest an

Efectul Lehman Brothers: 10 banci din SUA au dat faliment in fiecare luna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri