Cei mai multi sefi ai institutiilor financiare se asteapta ca bonusurile de la finalul acestui an sa fie egale sau chiar sa le depaseasca pe cele de anul trecut, iar unul din 10 membri ai conducerii estimeaza ca vor obtine cele mai mari venituri in acest an, arata un sondaj international Bloomberg.
Astfel, aproximativ 3 din 5 traderi, analisti sau manageri de fonduri cred ca bonusurile pe care le vor obtine in 2009 vor ramane neschimbate sau chiar vor creste comparativ cu cele din 2008 si doar unul din patru vede o scadere a bonusurilor, scrie NewsIn.

Conform sondajului, asiaticii sunt cei mai optimisti in privinta veniturilor, in timp ce americanii si europenii usor mai putin optimisti.

"Marile banci se descurca peste asteptari. Industria face bani, insa cu ajutorul guvernelor", a spus directorul executiv al bancii de investitii din New York, Westwood Capital LLC, Daniel Alpert.

La nivel international, cei mai multi profesionisti ai pietei bancare care au luat parte la sondajul Bloomberg se opun incercarilor guvernamentale de a limita compensatiile financiare, iar 51% spun ca restrictiile vor pune piedica unor inovatii folositoare. Doar 38% din acestia cred ca limitarea veniturilor va impiedica deciziile riscante.

Presedintele SUA, Barack Obama, i-a acuzat pe jucatorii de pe Wall Street ca ar fi motivati "doar de apetitul unor castiguri usoare si de bonusurile exagerate", insa 65% din angajatii americani din domeniul financiar spun ca restrictiile vor impiedica inovatiile.

Sondajul Bloomberg s-a desfasurat in perioada 23-27 octombrie pe baza unor interviuri luate la 1.452 persoane, care fac parte din conducerea companiilor. Sondajul are o marja de eroare de plus sau minus 2,6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri