Producatorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline (GSK) si cel american Pfizer au fiintat o noua companie specializata in domeniul HIV, care va avea ca scop dezvoltarea unor noi tratamente pentru tratarea maladiei.
Una dintre primele activitati ale companiei va fi aceea de a identifica parteneri care sa contribuie la dezvoltarea unor combinatii cu doza fixa si de a se asigura un capital initial de 10 milioane de lire sterline pentru a sustine o strategie de tip parteneriat public-privat pentru descoperirea dovezilor clinice atat de necesare care sa duca la obtinerea unor noi tratamente HIV/SIDA (Sindromul Imunodeficientei Dobandite) pentru copii, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Compania detine in faza de dezvoltare sapte medicamente inovatoare, inclusiv 5 compusi in faza a doua de dezvoltare. In total, portofoliul ViiV Healthcare, compania infiintata de GSK si Pfizer, include 17 molecule care ar putea fi dezvoltate in potentiale noi tratamente anti-HIV.

„Eforturile noastre de cercetare si dezvoltare, parteneriatele strategice si oportunitatile de inregistrare se vor concentra pe crearea unor medicamente care sa raspunda problemelor legate de rezistenta si de complexitatea administrarii. In momentul de fata studiem o serie de molecule extrem de interesante, care pot fi incluse in programul nostru de dezvoltare a inhibitorilor de integraza de ultima generatie", a declarat Dominique Limet (foto), CEO-ul companiei nou-infiintate.

ViiV Healthcare va avea sediul general la Londra, iar sediul din SUA se va afla la Research Triangle Park, Carolina de nord. Limet va fi membru din Consiliul director al ViiV Healthcare Board si va conduce echipa de management executiv a companiei.

GSK are o participatie de 85% in ViiV Healthcare, iar Pfizer de 15%. GSK si Pfizer au anuntat ca au convenit infiintarea unei noi companii specializate in domeniul HIV pe data de 16 aprilie 2009. Tranzactia a fost finalizata pe 30 octombrie 2009. In Romania, portofoliul adresat pacientilor cu HIV/SIDA va continua sa fie gestionat de GSK, prin divizia Hospital Business Unit.

Pfizer a anuntat astazi un nou sef pentru filiala romaneasca. Afla cine este noul country manager si ce experienta are in domeniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri