Franta va impune taxe de 50% asupra bonusurilor din 2009 mai mari de 27.000 de euro ale bancherilor, decizia survenind dupa ce miercuri Marea Britanie a luat o hotarare similara de taxare cu 50% a bonusurilor de peste 25.000 lire sterline (27.500 euro), potrivit cotidianului francez Les Echos.
Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, care a semnat ieri, alaturi de premierul britanic Gordon Brown, un articol din Wall Street Journal, prin care cer un "acord mondial pe termen lung de reglementare a sistemului bancar", ar dori ca taxarea bonusurilor bancherilor sa devina o miscare la nivel european.

Impozitul ar urma sa fie suportat de banca. Masura va fi luata printr-o rectificare bugetara sau printr-o noua lege de reglementare bancara.

Ministrul britanic de finante Alistair Darling a anuntat, miercuri, ca bancile din Marea Britanie care vor acorda angajatilor prime de peste 25.000 lire sterline (27.500 euro) vor trebui sa plateasca o taxa temporara de 50% din valoarea acestora, masura urmand sa aduca 550 milioane lire sterline fiscului britanic. Aceasta masura temporara se va aplica "tuturor bancilor care opereaza in Marea Britanie", pana pe 5 aprilie 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri