Germania a mai facut un pas pentru a-si impune candidatul in functia de presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE) dupa expirarea mandatului lui Jean-Claude Trichet (foto), in 2011, impunandu-l luni pe portughezul Vitor Constancio in functia de vicepresedinte, potrivit AFP.
Nominalizarea a fost facuta luni seara de ministrii de finante din zona euro si urmeaza sa fie confirmata astazi in reuniunea tuturor ministrilor de finante din UE, insa aceasta n-ar trebui sa fie decat o simpla formalitate, noteaza AFP.

Constancio il va inlocui pe grecul Lucas Papademos, al carui mandat expira la finalul lunii mai, arata NewsIn.

Germania doreste sa-l impuna pe seful Bundesbank, Axel Weber, la presedintia BCE la expirarea mandatului lui Trichet, in octombrie 2011, principalul contracandidat fiind italianul Mario Draghi, potrivit relatarilor din presa.

Candidaturile nu sunt inca publice. Oficial, guvernul german considera "prematura" dezbaterea despre succesiunea la sefia BCE, insa presa a relatat ca Berlinul a facut mari presiuni pentru alegerea lui Vitor Constancio, seful bancii centrale portugheze, in a doua functie ca importanta in organigrama bancii centrale a zonei euro, pentru a-i face culoar favorabil lui Weber.

Celalalt candidat la functia de vicepresedinte era luxemburghezul Yves Mersch.

In mod traditional, la sefia BCE s-a respectat un echilibru intre statele din sudul zonei euro si cele din nord, astfel ca nominalizarea unui portughez pentru functia de vicepresedinte scade serios sansele lui Draghi pentru sefia BCE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri