Pierderile bancii elene Emporiki Bank, prezenta si in Romania, au sporit anul trecut cu 18,5% fata de 2008, la 582,6 milioane euro, ca urmare a inrautatirii mediului macroeconomic si a alinierii managementului de risc cu standardele Credit Agricole, care a devenit actionarul majoritar al bancii.
In 2008, pierderile Emoporiki Bank au fost de 492 milioane euro, scrie NewsIn.

Castigul din operatiuni bancare ale grupului elen a crescut anul trecut cu 5%, la 751 milioane euro, iar castigul operational brut a urcat cu 41,4%, la 104,2 milioane euro, potrivit raportului financiar al Emporiki Bank.

Valoarea creditelor acordate de Emporiki Bank a ajuns la finalul lui 2009 la 22,7 miliarde euro, in scadere cu 1,3%, fata de 2008, afectate de incetinirea creditarii din Grecia. In ce priveste depozitele grupului grecesc, acestea scazusera cu 16,1%, la 14,9 miliarde euro.

"Rezultatele financiare pe 2009 confirma ca Emporiki evolueaza in conformitate cu planul de restructurare si dezvoltare pentru perioada 2009-2013, potrivit caruia banca ar urma sa redevina rentabila in 2011", a declarat vicepresedintele si directorul general al bancii, Alain Strub.

Emporiki Bank, controlata de grupul francez Credit Agricole, are o subsidiara pe piata romaneasca, cu o retea de 34 de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri