Fitch a revizuit in scadere ratingurile National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank, in contextul in care anticipeaza ca ajustarile fiscale pe care va trebui sa le faca guvernul elen vor afecta si mai mult profitabilitatea si calitatea activelor acestor banci.
"In particular, Fitch crede ca masurile de inasprire fiscala pe care trebuie sa le ia guvernul elen vor avea un efect semnificativ asupra economiei reale, afectand cererea de credite si punand o presiune suplimentara asupra calitatii activelor. Aceasta din urma ar putea conduce la un cost al creditului mai mare, slabind in cele din urma profitabilitatea", arata raportul agentiei de rating, potrivit NewsIn.

Fitch a revizuit in scadere ratingul pentru imprumuturile pe termen lung de la "BBB+", la "BBB", in timp ce ratingurile pentru creditele pe termen scurt au fost modificate de la "F3" la "F2". Totodata, perspectiva pentru creditele pe termen lung este negativa.

In acelasi timp, agentia a revizuit in coborare ratingurile individuale ale celor patru banci de la "B/C" la "C".
Pe de alta parte, Fitch a mentinut ratingul ATEbank la imprumuturile pe termen lung, la "BBB-", iar la creditele pe perioada scurta l-a mentinut la "F3".

Pe 22 decembrie 2009, Moody's coborase ratingurile mai multor banci elene, pe fondul temerilor legate de rentabilitatea lor dupa incetinirea economica si capacitatea redusa a guvernului grec de a le sustine, dupa ce mai devreme coborase ratingul suveran al Greciei.

Astfel, Moody's a coborat ratingurile pentru credite si depozite ale National Bank of Greece, la A1 de la Aa3, precum si ale EFG Eurobank, de la A1 la A2. Totodata, Moody's a scazut calificativul Emporiki Bank, filiala greceasca a bancii franceze Credit Agricole, la A1 de la A2. De asemenea, agentia de rating a coborat ratingurile pentru credite garantate de stat ale Alpha Bank, a treia banca de pe piata elena, de la A1 la A2.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri