Fondul monetar european (FME), destinat ajutarii tarilor aflate in impas financiar, va fi cu siguranta infiintat in viitor, insa un astfel de proces va avea nevoie de mult timp, a declarat presedintele forumului ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, citat de Les Echos.
El a precizat ca ideea fondului monetar european nu este pe ordinea de zi a urmatoarei reuniuni lunare a ministrilor de finante din zona euro, ce va avea loc luni.

"Nu este inclusa pe agenda de luni, pentru ca trebuie sa asteptam o propunere oficiala din partea Comisiei Europene, a Germaniei, a Frantei", a afirmat Junker (foto), informeaza NewsIn.

"In niciun caz nu se pune problema de a trece peste clauza din Tratatul de la Maastricht care interzice salvarea financiara a unei tari", a asigurat Junker, sustinand totusi ideea infiintarii FME. Fondul "nu va fi infiintat imediat, ar putea dura mai multe luni, si nu este destinat numai rezolvarii problemei Greciei", a mai spus el.

Infiintarea FME a fost adusa in discutie in principal de unii politicieni germani, ideea fiind sustinuta de ministrul german de finante Wolfgang Schauble si de cancelarul Angela Merkel.

Miercuri, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, nu a exclus ideea fondului monetar european, insa a precizat ca propunerea trebuie sa fie studiata atent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri