Presedintele rus Dmitri Medvedev a participat vineri la lansarea oficiala a lucrarilor din cadrul proiectului Nord Stream, ce va transporta gaze rusesti catre Uniunea Europeana pe sub Marea Baltica, a anuntat agentia RIA Novosti.
Surse din cadrul Gazprom, citate de RIA Novosti, au declarat miercuri ca grupul rusesc de gaze naturale a lansat deja constructia conductei Nord Stream si ca primul segment al viitoare conducte a fost fixat sub Marea Baltica.

"Este un eveniment remarcabil", a declarat Medvedev in cadrul ceremoniei de inaugurare, subliniind ca gazoductul va garanta "securitatea energetica a Europei, la preturi rezonabile si acceptabile", informeaza NewsIn.

"Cererea din partea Europei va continua sa creasca", a mai spus presedntele rus.

Cancelarul german Angela Merkel a salutat "enormul potential economic" al proiectului, prin intermediul unui mesaj video inregistrat la Berlin.

Presedintele consortiului Nord Stream, Gerhard Schroeder, a subliniat la randul sau ca au fost investite 100 milioane euro pentru a analiza impactul proiectului asupra mediului si pentru a minimiza efectele negative.

Nord Stream, proiect de 7,4 miliarde euro derulat de Gazprom in parteneriat cu grupurile germane E.On Ruhrgas si BASF-Wintershall, va avea o lungime de 1.220 kilometri.

Conducta va lega orasul rusesc Vyborg de orasul german Greifswald si va trece pe sub Marea Baltica, prin apele teritoriale ale Rusiei, Finlandei, Suediei, Danemarcei si Germaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri