Presedintele interimar al Poloniei, Bronislaw Komorowski, isi doreste ca un nou guvernator al Bancii Nationale sa fie numit de indata, dupa ce Slawomir Skrzypek, seful bancii centrale, a decedat in urma accidentului aviatic din Rusia.
"Banca centrala a Poloniei este una din cele doua institutii care necesita “decizii rapide” in ceea ce priveste inlocuirea personalului. Trebuie sa luam rapid o decizie de inlocuire. Doar guvernatorul poate convoca Consiliul de Politica Monetara”, a spus Bronislaw Komorowski (foto), potrivit Business Week.

El nu a precizat daca va numi un nou bancher central, chiar daca are acest prerogativ conferit de legile Statului polonez.

Totusi, exista indoieli ca un nou bancher central va fi propus de presedintele interimar inaintea alegerilor din luna iunie. Consiliul de Politica Monetara se intruneste astazi pentru a alege un nou presedinte dintre cei 9 membri din prezent.

In saptamanile de dinaintea decesului sau, Slawomir Skrzypek a fost implicat intr-un conflict cu guvernul in legatura cu profiturile Bancii Nationale a Poloniei. Totusi, presa poloneza scrie ca luptele politice care au avut loc inainte de tragedia de la Smolensk au fost date uitarii.

Viceguvernatorul bancii centrale a Poloniei, Piotr Wiesiolek, a preluat temporar functia de bancher central si sarcinile pe care le avea guvernatorul Slawomir Skrzypek.

Care vor fi efectele decesului guvernatorului bancii centrale din Polonia?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri