Economia Chinei, care si-a reluat cresterea de doua cifre in ultimul trimestru al anului trecut, a avansat cu 11,9% in primele trei luni din 2010, potrivit datelor publicate joi de biroul national de statistica, citate de Boursorama.
Cresterea de aproape 12% vine dupa un avans de 10,7% in al patrulea trimestru al anului trecut. Fiind avantajata de comparatia cu nivelul slab din anul precedent, economia a avansat peste asteptarile analistilor, care mizau pe o crestere de 11,5%, informeaza NewsIn.

"Ritmul revenirii s-a accelerat, ceea ce ofera perspective bune pentru atingerea obiectivelor fixate pentru acest an", a declarat un purtator de cuvant al biroului de statistica in cadrul unei conferinte de presa.

Ca si in anii precedenti, guvernul chinez a stabilit o tinta de crestere anuala de 8% pentru 2010.

Obiectivul a fost depasit anul trecut, cand economia Chinei a crescut cu 8,7%, chiar daca oficialii sustin ca 2009 a fost "cel mai dificil an al noului secol".

Inflatia, care a fost negativa in 2009, a revenit pe crestere, insa ramane sub control. Indicele preturilor de consum a crescut cu 2,2% in perioada ianuarie-martie, fiind sub limita de 3% fixata de guvern.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri