Un vehicul de tip SUV in care se aflau ceea ce politia a numit "elemente explozive" a fost lasat sambata seara, 1 mai, in piata Times Square din centrul New York-ului, unde exista un aflux de turisti si amatori de teatru, informeaza 9AM.ro.
Potrivit CNN, citat de NewsIn, politia a fost chemata in urma unui apel care semnala ca din vehicul iese fum.

Genistii au gasit inauntru un mecanism exploziv pe baza de benzina si propan. "Erau elemente explozive, inclusiv praf de pusca, gazolina, propan si un fel de fire electrice atasate unui ceas", a declarat purtatorul de cuvant al NYPD, citat de ABC News. Este vorba despre trei ciclindri de propan si doua canistre de benzina, a precizat ulterior primarul.

Masina este parcata la intersectia strazii 45 cu bulevardul 7, iar politia a blocat strazile adiacente ale acestui cartier extrem de frecventat de turisti si amatorii de teatru, unde se afla, de altfel, si Broadway.

Si primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a confirmat ca in masina au fost gasite elemente explozive si ca a fost evitata o posibila tragedie. “Cine si de ce a facut aceasta, inca nu stim”, a spus primarul.

Departamentul pentru Securitate Interna a spus ca monitorizeaza situatia. Presedintele Obama, care a fost informat despre situatie sambata noapte, a declarat ca guvernul federal este gata sa acorde sprijin. Astfel, la fata locului este prezent si FBI, agentia luand situatia "foarte in serios".

Purtatorul de cuvant al Departamentului politiei din New York, Paul Browne, a precizat ca evacuarile au inceput sambata noaptea (ora locala) dupa ce un ofiter dintr-o patrula de politie a trecut pe langa un Nissan Pathfinder avand placute de inmatriculare de Connecticut si amplasata la intersectia strazii 45 cu bulevardul 7. Ofiterul a observat o cutie inauntrul masinii din care iesea fum.

Hotelurile si restaurantele au fost inchise, la fel si cateva blocuri din jurul pietii, un loc emblematic pentru New York, foarte frecventat de turisti. Circulatia in zona atat pietonala, cat si a masinilor a fost interzisa. Hotelul Marriott Marquis nu lasa pe nimeni sa intre sau sa plece din hotel sambata noaptea si cel putin un restaurant din apropiere, TGI Friday's, a inchis si si-a evacuat personalul.

Deocamdata nu a fost retinut niciun suspect, dar politia verifica inregistrarile camerelor de securitate.

Primarul Michael Bloomberg a declarat ca fiecare terorist al lumii are harta orasului New York in buzunar si ca, simtindu-se amenintati de libertatea americanilor, ei se concentreaza pe simbolul acestor libertati, anume orasul New York.

El a laudat NYPD, spunand ca este "cea mai grozava forta de politie din lume" si a salutat atitudinea cetatenilor, care stiu sa alerteze fortele de ordine atunci cand considera ca se intampla ceva suspect.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri