Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a declarat ca zona euro nu se afla in pragul colapsului si ca cele mai importante aspecte sunt cresterea economica si increderea comunitatii in autoritatile europene, informeaza Wall Street Journal.
"Zona euro nu se afla pe punctul de a exploda, riscul este sa functioneze defectuos", a declarat Dominique Strauss-Kahn in cadrul unui interviu pentru postul de televiziune France2, citat de Wall Street Journal.

"Tarile din zona euro sunt o comunitate si trebuie sa actioneze impreuna. Sincer, nu suntem de parere ca este nevoie in situatia de fata", a adaugat seful FMI, potrivit NewsIn.

El a mai spus ca o interventie mai rapida in Grecia ar fi reprezentat o solutie mai ieftina pentru problemele bugetare ale tarii, informeaza Wall Street Journal.

In viziunea sefului FMI, ar fi o "iluzie" sa se creada ca existenta monedei unice este posibila in timp ce fiecare tara a zonei euro continua sa isi gestioneze singura problemele. Criza actuala a adus din nou aceasta problema in actualitate, a mai spus Strauss-Kahn, conform WSJ.

Liderii a doua din cele mai mari economii ale zonei euro, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, au incercat sa confirme colaborarea dintre cele doua tari dupa divergentele in privinta reglementarilor financiare pentru stabilizarea euro de saptamana aceasta.

Purtatorii de cuvant ai celor doi oficiali europeni au declarat, inainte de difuzarea interviului cu seful FMI, ca liderii german si francez au cazut de acord asupra unei coordonari la nivel de pozitie asupra problemelor economice si financiare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri