Deputatii din camera inferioara a Parlamentului Germaniei (Bundestag) au votat astazi (21.05.2010) legea care permite participarea tarii la planul de salvare a Greciei din criza datoriilor de stat si salvarea monedei unice de la depreciere.
Legea va permite Germaniei sa participe la planul de urgenta intocmit de autoritatile europene in colaborare cu Fondul Monetar International (FMI) pentru stabilizarea monedei unice europene, in valoare de 440 miliarde de euro, informeaza editia online a cotidianului Les Echos, potrivit NewsIn.

Deputatii Bundestagului au votat vineri legea pentru sustinerea zonei euro care prevede alocarea a maxim 148 de miliarde de euro pentru credite si garantii. Conform primelor date, din cei 587 de deputati prezenti, 319 au votat in favoarea legii , 73 s-au pronuntat impotriva, iar 195 s-au abtinut. Cele doua partide principale din opozitie, social-democratii si verzii au anuntat din start ca se abtin de la vot.

Camera superioara a Parlamentului (Bundesrat), care reprezinta landurile federale, se va reuni in aceasta dupa-amiaza in sesiune extraordinara pentru a da avizul legii, dar acesta are doar rol consultativ.

Adoptarea legii a facut obiectul unei proceduri accelerate, care a iritat o parte din parlamentarii germani.

In timpul dezbaterii, ministrul de Finante Wolfgang Schäuble si-a rugat colegii sa voteze repede, deoarece "pietele isi vor recapata increderea numai dupa adoptarea acesteia". "este o realitate, pietele isi indreapta atentia acum mai mult spre Germania decat spre Grecia sau Malta", a declarat Schäuble. Deputatii care s-au impotrivit legii au argumentat impotriva angajamentelor guvernului de a impune o anumita disciplina bugetara in Europa si reglementari asupra pietelor financiare.

Wolfgang Schäuble va prezenta vineri dupa-amiaza la Bruxelles propunerile Berlinului pentru readucerea tarilor din zona euro pe crestere economica, dar si sanctiunile propuse de Germania pentru cei care incalca aceste legi si procedurile de intrare in faliment pentru statele aflate in dificultati majore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri