Ministrul britanic de finante prezinta astazi, in Parlament, planurile de reducere a deficitului, cu economii imediate de 6,2 miliarde de lire sterline (7,2 miliarde de euro), inclusiv pana la 700 de milioane de lire (805 milioane de euro) de la Departamentul pentru Afaceri, relateaza The Telegraph.
Ministrul George Osborne a anuntat ca pot fi facute economii imediate de 6,2 miliarde de lire sterline (7,2 miliarde de euro) - mai mult decat anuntasera conservatorii in campania electorala - inclusiv pana la 700 de milioane de lire (805 milioane de euro) de la Departamentul pentru Afaceri, scrie NewsIn.

Dar, la cererea partenerilor de coalitie ai conservatorilor, liberal-democratii, Guvernul a fost de acord ca 500 de milioane de lire (575 de milioane de euro) sa fie reinvestiti in programe de asistenta, precum calificarea angajatilor, cursuri suplimentare si locuinte sociale.

Intr-un interviu acordat BBC4 inainte de declaratia din Parlament, Osborne a avertizat ca primele economii de sase miliarde de lire sterline vor fi urmate de reduceri mai dureroase ale cheltuielilor in cursul verii.

El a declarat ca vrea ca pe termen lung tara sa depinda mai putin de credite - atat la nivelul populatiei, cat si la cel al economiei nationale - si o societate care sa isi asume mai multe responsabilitati in favoarea statului.

"Am facut munca grea, a identificat cheltuieli guvernamentale inutile pe care propunem sa le reducem anul acesta. Am mostenit o situatie economica groaznica si o vom indrepta", a spus el.

Ministrul a precizat ca primele reduceri vor fi facute la "unele programe lipsite de valoare", precum cheltuielile cu calatoriile si consultantii. "Implica lucruri care nu ofera nicio valoare pentru banii (cheltuiti - n.red.). In definitiv, nu sunt banii mei", a adaugat el.

Osborne a subliniat ca banii sunt ai oamenilor care lucreaza si isi platesc taxele. "Eu trebuie sa ma asigura ca banii pe care ii platesc prin taxe sunt cheltuiti bine", a explicat el.

Intrebat daca risca o accentuare a recesiunii prin reducerea cheltuielilor prea devreme, ministrul a raspuns: "Daca va uitati in lume, care este principalul subiect pe care il discuta oamenii? Este criza datoriei suverane. Este ca statele ar trebui sa isi plateasca datoriile".

"Aceasta este o amenintare mare pentru economia britanica, tinand cont de faptul ca avem cea mai mare datorie din Uniunea Europeana", a avertizat el. "Este vorba despre a arata tarii ca avem nevoie de afaceri. Este vorba despre a spune: 'Nu vreau sa stau inca 11 luni, stiind ca atat de multi bani de irosesc'", a adaugat oficialul.

Osborne i-a dezamagit pe parlamentarii care au sperat sa se razgandeasca si sa creasca pragul la taxa pe mostenire imediat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri